De ce Viveduca Club de Socializare?

“Un club este o asociere a doua sau mai multe persoane care au aceleasi interese” – Wikipedia

Istoria existentei si evolutiei cluburilor dateaza din Grecia Antica, denumite “hetaireia” si asociatiile  “collegia” din Roma Antica, care aveau la baza practici religioase si festinuri. In timp, ideea de club a capatat noi denumiri, scopul acestora fiind de a promova relatiile interumane si sociale ceea ce nu se putine ori a provocat polemici si controverse. De la cafenelele, cunoscute sub numele de Coffehouses Clubs, la Gentleman’s Clubs si  Fratiile din cadrul universitatilor si colegiilor din secolele XVIII si XIX si pana la cluburile de dans, poker, etc din zilele noastre, oamenii au simtit nevoia atat de apartenta  sociala si  identificare personala cat si de  comunicare.

Clubul Viveduca a luat fiinta dintr-o realitate trista a vremurilor noastre: oamenii nu mai stiu sa traiasca frumos. Adevarul este ca existenta lor se rezuma la necesitatile fiziologice, devenind niste simpli consumatori; consumatori ai societatii in care se misca, nu traiesc, consumatori -devoratori ai propriei lor vieti atat de scurte si nesemnificative lor insisi. Actorul, regizorul, compozitorul si mai ales OMUL, Charles Chaplin a redat convingerea noastra atat de verosimil in filmul  “Modern Times” din 1936.

Asadar am creat acest club din dorinta de a nu fi oamenii vremurilor de astazi ci oameni din vremurile de astazi, care stiu sa rada, sa se joace, sa se bucure de ceea ce-i face fericiti. Oameni care stiu sau invata sa traiasca frumos pentru ei insisi ci nu pentru altii.

De ce Viveduca Club de Socializare? Pentru ca pur si simplu suntem DIFERITI!