Despre VIV∑DUCA

Singurul centru de predare a limbii engleze in mediul offline si online din Romania, dedicat copiilor si adultilor care vor sa invete limba engleza cu zambetul pe buze,in scop personal sau in vederea obtinerii unui certificat Cambridge, cu ajutorul unor profesori pasionati.

METODA VIV∑DUCA

Sistemul de invatare si predare Viv∑duca se bazeaza pe Teoria Inteligentelor Multiple, conceptul de Inteligenta Emotionala si conceptul Think in English

POVESTEA VIV∑DUCA

Viv∑duca s-a nascut din motto-ul “Traieste si Educa!”, alaturarea celor doua cuvinte din latina VIVE si EDUCA. Simbolul ∑ care uneste cele doua cuvinte, reprezinta a 18-a litera din alfabetul grecesc, denumita sigma. Varsta de 18 ani semnifica un prag important in viata.Pana la 18 ani suntem copii iar parintii si profesorii nostri sunt responsabili pentru noi.Dupa aceasta perioada, devenim adulti si astfel liberul arbitru poate fi exercitat fara o alta constrangere decat a propriei constiinte.

PROFESORI VIV∑DUCA

Roxana Gadiuta, profesor de limba engleza, limba romana si fondatoare Viveduca, a reusit sa confirme raspunsul la intrebarea din copilarie “Ce vrei sa te faci, cand vei fi mare?” Cu o experienta de 14 ani de pregatire a elevilor in vederea obtinerii certificatelor Cambridge ( YLE – CPE) in sistemul privat de invatamant, in scoli precum British School of Bucharest si Cambridge School of Bucharest, raspunsul nu a venit totusi foarte repede. Dupa absolvirea Facultatii de Filologie din Bucuresti, in timpul careia acumuleaza experienta de predare, avand elevi cu varsta (4 ani-60 ani) si obiective diferite, se angajeaza ca profesor de limba romana si asistent profesor de limba engleza in prima scoala britanica privata din Romania, British School of Bucharest, unde are sansa de a se familiarizeze cu metodele de predare conform curriculumului britanic si totodata de a comunica doar in engleza, dat fiind faptul ca toate celelalte cadre didactice sunt din Marea Britanie. Dupa un an de colaborare, decide sa schimbe mediul de comunicare, considerand ca a fi profesor nu este suficient de provocator. Decide sa-si dezvolte abilitatile de comunicare in limba romana si engleza, profesand in mass-media, avand sansa de a colabora pentru o scurta perioada de timp si cu Mihai Tatulici. La varsta de 27 ani, realizeaza ca un poate fi un simplu angajat intr-o companie indiferent de beneficile materiale si se intoarce la intrebarea din copilarie si la copii. Este din nou profesor de limba engleza in scoli private de renume din Bucuresti iar in 2015 fondeaza centrul Viveduca, unde promoveaza educatia si cultura prin invatarea limbilor straine.

Rafa Casado profesor de limba spaniola, se naste in Malaga, Spania. La varsta de 5 ani traieste un timp in Salinas, California unde invata limba engleza. Dupa 3 ani de studii de medicina In Spania, renunta pentru a se dedica uneia dintre marile lui pasiuni: arta. Astfel , se pregateste ca actor si producator audiovizual si pleaca sa calatoreasca prin lume. O alta pasiune a lui sunt limbile straine. Fie intr-un mod autodidact, fie frecventand cursuri de specialitate, incepe sa se familiarizeze cu diferite limbi straine, precum japoneza, tailandeza, coreana, franceza, italiana si rusa. Prima lui experienta in predare este ca profesor de limba engleza in cadrul unei scoli de limbi straine din Columbia. Cu timpul incepe sa predea spaniola strainilor din Tailanda, Maroc, Corea, Japonia si Romania. Acumuleaza experienta si devine un Don Quijote al vremurilor moderne, aparator al limbii si culturii spaniole in intreaga lume, afirmand ca “predarea limbii spaniole se poate face prin invatarea istoriei si culturii sale: muzica, cinematografie, literatura, arta plastica….toate formeaza un intreg” In prezent locuieste in Romania unde lucreaza ca profesor de limba spaniola. Majoritatea elevilor sunt romani deci a invatat si limba romana , fiind un instrument indispensabil in predare.

profesor limba spaniola

PARTENERI

Unul dintre obiectivele cursurilor de limba engleza este obtinerea unui certificat Cambridge. VIV∑DUCA este partener British Council prin programul Addvantage.

VALORI SI MISIUNE

  • Promovam un stil de viata frumos si sanatos
  • Stimulam constientizarea abilitatilor
  • Dezvoltam increderea in sine
  • Incurajam spiritul de competitie
  • Stimulam creativitatea
  • Respect si prietenie
  • Apreciem simtul umorului