PROFESORI VIV∑DUCA

Roxana Gadiuta, profesor de limba engleza, limba romana si fondatoare Viveduca, a reusit sa confirme raspunsul la intrebarea din copilarie “Ce vrei sa te faci, cand vei fi mare?” Cu o experienta de 14 ani de pregatire a elevilor in vederea obtinerii certificatelor Cambridge ( YLE – CPE) in sistemul privat de invatamant, in scoli precum British School of Bucharest si Cambridge School of Bucharest, raspunsul nu a venit totusi foarte repede. Dupa absolvirea Facultatii de Filologie din Bucuresti, in timpul careia acumuleaza experienta de predare, avand elevi cu varsta (4 ani-60 ani) si obiective diferite, se angajeaza ca profesor de limba romana si asistent profesor de limba engleza in prima scoala britanica privata din Romania, British School of Bucharest, unde are sansa de a se familiariza cu metodele de predare conform curriculumului britanic si totodata de a comunica doar in engleza, dat fiind faptul ca toate celelalte cadre didactice sunt din Marea Britanie. Dupa un an de colaborare, decide sa schimbe mediul de comunicare, considerand ca a fi profesor nu este suficient de provocator. Decide sa-si dezvolte abilitatile de comunicare in limba romana si engleza, profesand in mass-media, avand sansa de a colabora pentru o scurta perioada de timp si cu Mihai Tatulici. La varsta de 27 ani, realizeaza ca nu poate fi un simplu angajat intr-o companie indiferent de beneficile materiale si se intoarce la intrebarea din copilarie si la copii. Este din nou profesor de limba engleza in scoli private de renume din Bucuresti iar in 2015 fondeaza centrul Viveduca, unde promoveaza educatia si cultura prin invatarea limbilor straine.

Despre VIV∑DUCA

Viveduca a fost infiintat in 2017, functionand initial ca centru de predare si invatare a limbii engleze in vederea obtinerii unui examen Cambridge, cursurile desfasurandu-se la sediul acestuia. La un an de activitate diversificata, intensa si incununata de succese academice si un numai, planuieste ca in viitorul apropiat sa ofere si cursuri de limba engleza in mediul online data fiind evolutia tehnologica rapida. Inainte de a pune in practica ideea conform propriilor proiecte, Viveduca este determinat si totodata stimulat de izbucnirea pandemiei din martie 2020, sa puna in aplicare planul de extindere a activitatii in mediul online. Dupa un an scolar si jumatate de functionare exclusiv in spatiul virtual, perioada in care acumuleaza experienta si se bucura de un feedback excelent din partea elevilor si a parintilor in urma rezultatelor obtinute la examenele Cambridge si a atmosferei familiale si totodata academice din timpul cursurilor online, hotaraste sa-si extinda activitatea, oferind cursuri de limba spaniola si limba romana pentru straini. In prezent isi propune sa-si dezvolte propriul sistem de predare si invatare online, bazandu-se pe experienta vasta de predare a profesorilor sai in mediul offline, pe recunoasterea avantajelor tehnologiei in sistemul educational si mai ales pe dorinta acestora de a transforma actul de predare si invatare in mediul online, in parte integranta din viata noastra sociala, academica si profesionala.

METODA VIV∑DUCA

Sistemul de invatare si predare Viv∑duca se bazeaza pe Teoria Inteligentelor Multiple, conceptul de Inteligenta Emotionala si conceptul Think like a Native, Talk like a Native!

POVESTEA VIV∑DUCA

Viv∑duca s-a nascut din motto-ul “Traieste si Educa!”, alaturarea celor doua cuvinte din latina VIVE si EDUCA. Simbolul ∑ care uneste cele doua cuvinte, reprezinta a 18-a litera din alfabetul grecesc, denumita sigma. Varsta de 18 ani semnifica un prag important in viata.Pana la 18 ani suntem copii iar parintii si profesorii nostri sunt responsabili pentru noi.Dupa aceasta perioada, devenim adulti si astfel liberul arbitru poate fi exercitat fara o alta constrangere decat a propriei constiinte.

PARTENERI

Unul dintre obiectivele cursurilor de limba engleza este obtinerea unui certificat Cambridge. VIV∑DUCA este partener British Council prin programul Addvantage.

VALORI SI MISIUNE

  • Promovam un stil de viata frumos si sanatos
  • Stimulam constientizarea abilitatilor
  • Dezvoltam increderea in sine
  • Incurajam spiritul de competitie
  • Stimulam creativitatea
  • Respect si prietenie
  • Apreciem simtul umorului