CE SUNT EXAMENELE CAMBRIDGE ?

Cambridge Assessment English este una dintre cele trei comisii de examene care constitutie Grupul de Evaluare Cambridge, un department non-profit al Universitatii Cambridge. Exista peste 52.000 centre de pregatire in intreaga lume inregistrate la aceasta organizatie, ale carei certificate sunt recunoscute de mai mult de 20.000 de universitati, angajatori si guverne din lume.

Organizatia a contribuit la dezvoltarea unei grile de evaluare, denumita Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) - Scala Comuna Europeana de Referinte - folosita ca standard in evaluarea competentelor lingvistice. Testele si calificarile oferite sunt raportate la nivelurile CEFR.

Vezi si : Common European Framework of Reference for Languages (CEFR) - Scala Comuna Europeana de Referinte - English

CARE SUNT EXAMENELE CAMBRIDGE OFERITE DE VIV∑DUCA ?

Examenele Cambridge sunt structurate luand in considerare 3 elemente esentiale: varsta candidatilor, nivelul de pregatire (A1 – C2) si statutul educational prezent al candidatilor (elevi sau studenti institutionalizati si adulti). Fiecarui tip de examen ii corespunde un nivel de competente de la basic (A1) la expert (C2).

Centrul VIV∑DUCA ofera pregatire pentru toate tipurile de examene pentru elevi si adulti.

  1. EXAMENELE PENTRU COPII CAMBRIDGE YOUNG LEARNERS (YLE – STARTERS, MOVERS, FLYERS)
  2. EXAMENELE CAMBRIDGE KET ( Key English Test) si KETfS ( Ket for Schools)
  3. EXAMENUL CAMBRIDGE PET ( Preliminary English Test) si PETfS ( Pet for Schools)
  4. EXAMENUL CAMBRIDGE FCE ( First Certificate of English) si FCEfS ( FCE for Schools)
  5. EXAMENUL CAMBRIDGE CAE ( Cambridge Advanced Certificate in English)
  6. EXAMENUL CAMBRIDGE CPE ( Cambridge Certificate of Proficiency in English)

DE CE SA SUSTINEM UN EXAMEN CAMBRIDGE?

Echivaleaza probele de competență lingvistică în următoarele situații:
  • Admiterea în clasa a 5-a cu program intensiv (nivel minim necesar: A1 conform grilei CEFR), numai dacă numărul total al elevilor care optează pentru acest tip de clase este mai mic sau egal cu numărul de locuri aprobat de MENCS conform Regulamentului cadru 2016/2017, art 139 (7)
  • Admiterea în învățământul liceal de stat și profesional cu program bilingv și intensiv (nivel minim necesar: A2 conform grilei CEFR)
  • Bacalaureat (nivel minim necesar: B1 conform grilei CEFR)
Sunt recunoscute international de universitati si companii din intreaga lume

99 % din cele 100 de universitati de top din lume recunosc examenele Cambridge CAE si CPE pentru admitere.

Iti imbunatatesti abilitatile de limba engleza in viata personala si profesionala
Auto-motivarea prin stabilirea unor obiective, respectiv niveluri de competente lingvistice

Cand atingi un nivel superior de limba engleza – cel putin nivel intermediar B2 – reusesti sa comunici in cele mai multe situatii cotidiene. Provocarea este determinata de dorinta de a accede la nivelul urmator de cunostinte si recunoastere.

Fii diferit de ceilalti

Astazi, piata de job-uri este internationala dar si extrem de competitiva. Foarte multi candidati la un job au cunostinte excelente de limba engleza dar cati poti demonstra acest lucru? Un certificat Cambridge iti permite sa obtii acest avantaj in CV-ul tau si totodata sa confirmi angajatorului ca esti dispus sa dedici timp pentru a-ti imbunatati nivelul de limba engleza si abilitatile profesionale.

Sunt valide pe viata

Spre deosebire de IELTS, examenele Cambridge nu expira, rezultatul lor fiind valid toata viata. Daca insa scopul obtinerii unui certificat Cambridge, este admiterea intr-o universitate, exista institutii care impun o limita de valabilitate de 2 - 3 ani de la sustinerea examenului.

CAND SE SUSTIN EXAMENE CAMBRIDGE?

Exista un calendar al examenelor Cambridge pus la dispozitia centrelor de pregatire de catre Cambridge Assessment English Examinations la sfarsitul fiecarui an calendaristic. Sunt organizate mai multe sesiuni pentru toate tipurile de examene Cambridge (YLE – CPE) pe toata durata unui an calendaristic, existand posibilitatea pregatirii din timp pentru sustinerea acestora si obtinerea unui nivel bun si foarte bun de competente lingvistice.