ENGLEZA DISTRACTIVA

Generatia actuala de copii este familiarizata cu mediul online inca de la cele mai fragede varste. Fie ca urmaresc filmulete de pe youtube sau se joaca folosind aplicatii pe smartphone, laptop, smart TV sau orice alt gadget , expunerea la informatia virtuala este o realitate iar pentru ei, scopul utilizarii acestora este unul preponderant ludic. Tehnologia a avansat mult in ultima perioada ceea ce implica si necesitatea invatamantului de a se adapta la noile conditii si a putea coabita. Prin urmare, Viv∑duca ofera prin intermediul acestei pagini, posibilitatea de a exersa si imbunatati cunostintele de limba engleza intr-un mod distractiv si relaxant tuturor celor care doresc acest lucru, de la copii cu varsta de 4 ani si pana la adulti.

Apăsați una din căsuțele de mai jos pentru a naviga rapid

NIVEL 5-10 ANI

Varietatea de website-uri si aplicatii educationale disponibile ne-a determinat sa analizam aceste oferte si sa alegem 2 ale caror link-uri le-am atasat pentru dvs. In pofida multitudinii informationale existente in mediul online si a marketing-ului digital din ce in in ce mai agresiv, consideram ca este imperios necesara o selectie riguroasa efectuata evident de catre oameni profesionisti si experimentati cu atat mai mult cu cat este vorba despre copii al caror prim contact cu limba engleza trebuie sa fie unul pozitiv si stimulant, adica DISTRACTIV.

PENTRU CINE?

Acest website este destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 5 si 10 ani

RESURSE DISPONIBILE

 • Flashcard-uri
 • Fise de lucru
 • Jocuri online
 • Certificate

Toate fisele se pot descarca gratuit.

PENTRU CINE?

Acest website este destinat copiilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 10 ani.

RESURSE DISPONIBILE

 • Gramatica prin jocuri
 • Vocabular prin jocuri
 • Spelling prin jocuri

NIVEL 7-18 ANI

In ceea ce priveste familiarizarea elevilor de nivel gimnazial si liceal cu tehnologia moderna, am putea defini relatia ca fiind una de dependenta. Fie ca este vorba despre o dependenta obiectiva ( necesitatea folosirii lor in scopuri educative) sau de una subiectiva ( necesitatea socializarii), relatia exista. Si pentru ca Viv∑duca sustine relatiile sanatoase, mai ales ca adolescenta este si va ramane o perioada provocatoare pentru noi toti, elevi, profesori si parinti, va recomanda un website care va poate ajuta sa consolidati si imbuntatiti cunostintele de limba engleza intr-un mod eficient, rapid si oarecum distractiv. Din experienta impartasita de elevi la cursurile offline de la Viv∑duca, stim ca expresia “ Let’s have fun!” se traduce altfel de catre acestia dar sa nu uitam ca in situatia actuala, trebuie sa facem o completare: “Let’s have fun and learn English!”

PENTRU CINE?

Acest website este destinat elevilor cu varsta cuprinsa intre 7 si 18 ani.

RESURSE DISPONIBILE

 • Gramatica in teorie si practica
 • Vocabular in teorie si practica
 • Teste si examene
 • Jocuri pe diferite niveluri de dificultate: crosswords, find the pairs, hangman, etc
 • Stiri de actualitate
 • Lectii de limba engleza

Toate fisele se pot descarca gratuit.

BIBLIOTECA ONLINE

Cititul este o deprindere pe care multi copii si adulti au pierdut-o fie din lipsa timpului, fie din cauza ca au dobandit altele sau pur si simplu fiind o constrangere ( scoala, parinti) nu i-au mai resimitit beneficiile. Tehnologia moderna insa nu le-a uitat si pune la dispozitie in mediul online o multitudine de carti, denumite eBooks ( electronic books). Iar disponibilitatea lor virtuala, trebuie sa recunoastem ca poate transforma cititul intr-o activitate educative eficienta , relaxanta si si distractiva totodata pentru orice varsta.

AVANTAJE EBOOKS

 • Posibilitatea descarcarii acestora
 • Interactive
 • Citire asistata prin butonul Listening
 • Ascultarea textului prin utilizarea butonul Listening
 • Fise de evaluare a capacitatii de intelegere a textului citit /ascultat

PENTRU CINE?

Acest website contine o colectie de eBooks care se adreseaza copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 11 ani.

DE CE VIV∑DUCA RECOMANDA?

Initial creat pentru perioada in care scolile din UK sunt inchise, in acest mod, copiii avand acces la cartile cu care au fost familiarizati si ale caror personaje sunt prietenii lor ( Chip, Kipper, Biff), ulterior a devenit un stimulent pentru a citi online si a include aceasta activitate pe lista de preferinte in timpul liber. Vv∑duca recomanda acest website indeosebi celor mici, fiind printre putinele website-uri care ofera o atentie speciala acestei grupe de varsta.

PENTRU CINE?

Acest website contine o colectie de eBooks care se adreseaza atat copiilor de la varsta de 7 ani cat si parintilor si profesorilor.

DE CE VIV∑DUCA RECOMANDA?

Puteti accesa colectia de eBooks prin crearea simpla a unui cont si apoi accesarea catalogului online. De la domenii precum arta, biografii, dragoste, muzica si pana la istorie si chiar manuale , puteti beneficia de o lectura placuta, interesanta sau utila in functie de interesul dvs. Pentru o perioada de 13 zile puteti imprumuta online intre 1 si 10 eBooks pe care le puteti citi, asculta si descarca. Viv∑duca recomanda accesarea acestei vaste biblioteci virtuale care se adreseaza deopotriva elevilor si profesorilor in timpul anului scolar si mai ales in vacanta.

DICTIONAR ONLINE

Toate cursurile offline si online pe care Viv∑duca le ofera, se desfasoara doar in limba de studiu, engleza, pentru asimilarea eficienta a cunostintelor si mai ales dobandirea deprinderii de a gandi in limba engleza, caracteristic vorbitorilor nativi. Prin urmare, pentru ca pe aceasta pagina va recomandam website-uri al caror continut este in limba engleza, pentru a facilita intelegerea si comunicarea, va oferim un instrument indispensabil in acest sens, DICTIONARUL ONLINE.

PENTRU CINE?

Acest dictionar se adreseaza tuturor celor ca au un nivel de limba engleza, minim A2.

DE CE VIV∑DUCA RECOMANDA?

Din varietatea de dictionare disponibile in mediul virtual, alegerea Viv∑duca este Longman Dictionary of Contemporary English, pentru urmatoarele considerente:

 • Ofera pronuntia cuvintelor in limba engleza in ambele variante, US si UK
 • Ofera exemple de cuvinte in context pentru o mai buna intelegere
 • Ofera un set de expresii specifice limbii engleze ( collocations) in care putem intalni cuvantul respectiv
 • Ofera greselile frecvente in care este folosit cuvantul respectiv
 • Ofera informatii suplimentare interesante cum ar fi originea cuvantului respectiv