FAQ – Frequently Asked Questions

De ce as opta pentru un curs si nu pentru o lectie individuala?

AVANTAJE ALE INVATARII INTR-O GRUPA DE STUDIU

√ stimularea si dezvoltarea spiritului de competitie, prin raportarea in permanenta la ceilalti cursanti din grupa de studiu

√ stimularea si dezvoltarea exprimarii orale la nivel de indivizi

√ permanenta autoevaluare in raport cu ceilalti cursanti din grupa

√ dezvoltarea la nivel social, prin cunoasterea unor persoane noi cu preferinte comune de studiu

√ posibilitatea de a studia conform unor structuri specifice unor examene ( vezi examenele Cambridge, speaking level – 2-3 candidati).

√ stimularea permanenta a profesorului si implicit a tuturor cursantilor dintr-un grup de studiu prin intrebari si raspunsuri

Daca se preda doar in limba engleza si franceza voi intelege tot ceea ce mi preda?

Evident ca NU in proportie de 100 %  in primele ore de curs dar in proportie de 75% cu siguranta. Asimilarea unei limbi straine in sistemul de predare “native-speaker” se realizeaza structural si in timp ca urmare a unui contact cat mai frecvent cu limba respectiva. Este important ca elevul sa dobandeasca un vocabular uzual si notiuni de gramatica de baza pentru a putea intelege si a se exprima in procesul invatarii. Increderea in cunostintele dobandite si comfortul psihic de a continua studiul sunt aspecte pe care profesorul din cadrul centrului VIVDUCA  le urmareste in primele saptamani de curs.

Exista si cursuri de limbi straine individuale?

Da. In functie de nivelul initial de cunostinte, de obiectivul cursului si de varsta cursantului, se pot organiza si cursuri individuale.

Care este numarul maxim de elevi la cursul de limbi straine?

Pentru rezultate optime ale profesorului si elevilor dintr-o grupa, aceasta este constituita din maxim 8 cursanti.