Tenis de masă

Chiar si Bruce Lee isi exersa abilitatile jucand tenis de masa!

Definitie

Tenisul de masă sau ping-pong este un sport în care doi sau patru jucători lovesc o minge ușoară de la unii la alții cu ajutorul unor palete. Jocul are loc pe o masă separată în două de un fileu. Un jucător trebuie să lase mingea jucată spre el să cadă o singură dată pe partea sa de masă și trebuie să o trimită înapoi pe partea de masă a adversarului. Jocul se desfășoară cu viteză mare și necesită reflexe rapide. Un jucător bun poate imprima efect mingii, ceea ce face ca ricoșajul din masă sau paleta adversarului să fie imprevizibil.

Tenisul de masă este foarte popular, în special în Asia de Est.  Este printre cele mai populare sporturi din lume ca număr de jucători  și unul din cele mai noi sporturi majore.

 

Beneficiile tenisului de masa

Tenisul de masa este un sport care poate fi practicat de oricine indiferent de varsta sau abilitatile fizice. Jucatorii de tenis de top sunt unii dintre cei mai mari atleti din lume in ciuda faptului ca este practicat de milioane de persoane cu dizabilitati fizice sau pensionari. Printre benefiicile pe care le aduce acest sport sunt:

 • Stimularea activitatii cerebrale indeosebi a gandirii rapide in concordanta cu coordonarea maini-ochi. Tenisul de masa este descris ca un “joc de sah mai rapid”.
 • Stimuleaza atat agilitatea si flexibilitatea cat si viteza de reactie. La nivel profesional, un jucator de tenis de masa trebuie sa reactioneze prin miscari de pana la 1.5 metri si rotiri complete ale corpului pentru a executa un retur si toate in mai putin de jumatate de secunda
 • Mentinerea sanatatea articulatiilor, fiind un sport perfect pentru cei stimulati competitional si de un sport in care miscarile rapide sunt esentiale, fara a pune stres pe articulatiile gleznelor si a genunchilor cat si presiune pe spate.
 • Mentinerea tonusului muscular prin miscari rapide pe o distante scurta
 • Tenisul de masa este un sport cu risc scazut de accidentare
 • Este un sport de familie consolidand relatiile intre membrii acesteia prin petrecerea calitativa a timpului impreuna
 • Pentru copii este un sport lejer care ii ajuta sa-si dezvolte dexteritatea si spiritual competitional
 • Poate fi practicat toata viata fara sa existe vreo conditionare cu referire la varsta sau abilitati fizice.
 • Este un sport nediscriminatoriu prin faptul ca oricine il poate practica indiferent de abilitatile fizice. Persoanele cu dizabilitati fizice il pot practica cu usurinta si placere. Este unul dintre putinele sporturi in care caracteristicile fizice, varsta si sex sunt aspete irelevante, motiv pentru care a devenit unul dintre cele mai longeviv practicate sporturi, sloganul adoptat fiind “ Tenis de masa: oricine, oricand , oriunde!”
 • Este un sport intergenerational dat fiind faptul ca nu impune limita de varsta
 • Este un sport cu o investitie financiara minima daca se rezuma la nivelul de amator comparative cu celelate sporturi in care costul echipamentului este ridicat ( vezi ciclism, echitatie, etc)

 

 

 

Cum devenim membru Viveduca Club – Tenis de masa?

Cei care doresc sa se bucure de beneficiile acestui sport alaturi de noi in cadrul clubului Viveduca vor completa formularul de rezervare de mai jos, urmand a fi contactati pentru a li se comunica toate detaliile necesare . De asemenea mai multe informatii puteti solicita la numerele de telefon disponibile sau la adresa de e-mail.

Tel . 0766 334 739 / 0770 197 377
E-mail contact@viveduca.ro

Numele dvs.*

Prenumele dvs.*

E-mailul de contact*

Numarul de telefon*

Varsta*

Ocupatie

Nivel de joc

Mesaj*

Toate campurile marcate cu * sunt obligatorii.